Близо 80% от тях са в трудоспособна възраст, само 11

...
 Близо 80% от тях са в трудоспособна възраст, само 11
Коментари Харесай

Във Великобритания живеят 413 000 българи и румънци

 Близо 80% от тях са в трудоспособна възраст, единствено 11 500 са безработни
Броят на живеещите във Англия румънци и българи се е нараснал с към 80% спрямо 2014 година, когато цифрата е било 230 000, а през днешния ден са 413 000, предава БГНЕС. Данните са на английската национална статистика,

Нарастването на броя хора, идващи да живеят във Англия от двете страни, които се причислиха към Европейския съюз през 2007 година, отразява премахването на рестриктивните мерки на правата им за работа в Обединеното кралство през 2014 година Броят на идващите хора може да отразява резултатите от референдума за излизане от Европейски Съюз от предходната година, разясняват от „ Гардиан “.

Според статистиката близо 80% от румънците и българите в трудоспособна възраст във Англия са на работа, а единствено 11 500 са безработни. Останалите работят надомна работа, учат или са ранни пенсионирани.

Докато в Британия живеят над 413 000 румънски и български жители, единствено 6 200 британци живеят в Румъния и България, показва вестникът.

Данните са включени в последния от шестте отчета на английската статистика, оповестени за динамичността на миграцията сред Англия и Европейски Съюз, като се концентрира върху хората, които най-вероятно ще бъдат наранени от Брекзит.

Правителството би трябвало по-късно през есента да разгласява своята бяла книга за имиграцията, която се чака да вкара система от позволения за краткотрайно престояване на нови мигранти от Европейски Съюз след Брекзит без право да се откри във Англия. Тези, които към този момент са във Англия в деня на Брекзит с петгодишно престояване в Обединеното кралство, би трябвало да получат " открит статут " с право да останат.

Анализът на английската статистика демонстрира, че 25% от хората в трудоспособна възраст от двете страни са независимо заети лица. Това се съпоставя единствено с 14% от работещото население в Обединеното кралство. Цифрите демонстрират, че 23% от румънците и българите в трудоспособна възраст работят в дистрибуторската, хотелиерската и ресторантьорската промишлености, 23% в строителството. Около 18% от българите работят в региона на банковото дело и финансите.

Тяхната централизация в нискоквалифицираните работни места се отразява в данните за междинните равнища на заплатите. Гражданите от двете страни печелят приблизително по 8,33 лири на час в съпоставяне със междинната работна заплата в Обединеното кралство от 11,30 лири на час.

Данните на Организация на обединените нации демонстрират, че 3,4 милиона румънци живеят отвън Румъния и 1,2 милиона българи са емигрирали. Най-големите румънски мигрантски общности са в Италия (1.1 милиона), Испания (684.000) и Германия (657.000), прибавя БГНЕС.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР